
تا چه حد مشکل سرمایه گذاری در حوزه توسعه اینترنت ثابت کشور جدی است
وزیر ارتباطات: مشکل اصلی توسعه اینترنت ثابت سرمایه گذاری است
تا چه حد مشکل سرمایه گذاری در حوزه توسعه اینترنت ثابت کشور جدی است؟
👈شاید بتوان گفت بخش بزرگی از مشکل بر سر توسعه اینترنت ثابت نبود سرمایه کافی است. مشکل سرمایه گذاری هم محدود به شرکتهای FCP نمیشود، چراکه مخابرات بهعنوان شرکتی که عمده سهم از بازار اینترنت ثابت را در اختیار دارد نیز با نبود سرمایه گذاری کافی روبهرو است.
در واقع سهامداران این شرکت در زمان لازم سرمایهگذاری کافی در این شرکت انجام ندادهاند و سود بهدستآمده از محل درآمدهای شرکت نیز به سرمایه گذاری و افزایش سرمایه اختصاص داده نشده است.
اما دارندگان پروانه FCP اعلام میکنند مشکلات توسعه شبکه بر اساس #فیبرنوری بیشتر به مقررات گذاری و همکاری نکردن شرکت مخابرات بازمیگردد نه نبود سرمایه.
👈این چیزی است که آنها اذعان میکنند، اما واقعیت نبود سرمایه کافی است. دارندگان پروانه #FCP باید یک ترکیبی داشته باشند و با یک ترکیب بزرگ شده در مقابل مخابرات دست به سرمایه گذاری بزنند تا کار توسعه در این بخش پیش رود. متأسفانه ادبیات گفتمانی مناسب بین دارندگان پروانه FCP وجود ندارد؛ نمیتوانند در رابطه با منافع همسو با یکدیگر به نقطه اشتراک برسند و نقطه اختلافشان باهم بسیار زیاد است.
منطقی هم هست که با یکدیگر به حجم سرمایه گذاری مناسب برسند، نه اینکه تک تک اقدام به سرمایه گذاری کنند. اگر تاکنون شرکتهای اینترنتی رشد کردهاند به خاطر سرمایه گذاریای بوده که #مخابرات در بخش زیرساخت شبکه انجام داده. هیچکدام از این شرکتها تاکنون برای شبکه سازی سرمایه گذاری نکردهاند. در حال حاضر نیز با توجه به اینکه مخابرات نمیتواند در بخش شبکهسازی سرمایه گذاری لازم را انجام دهد این شرکتها از بازار عقب افتادهاند.
چرا سرمایهگذاری لازم در این حوزه صورت نمیگیرد؟
👈سرمایهگذاری نیاز به بازگشت سرمایه دارد یعنی مدل بازگشت سرمایه آن باید توجیه اقتصادی داشته باشد از دید ما ازآنجاکه در بخشهای موبایل به نقطه نزدیک به اشباعی رسیدیم، بازار اینترنت ثابت قابلیت زیادی برای رشد دارد. اما اشکال این بازار در چند نکته اساسی خلاصه میشود که از اصلیترین آن هزینه اجرای پروژه است بخشی از هزینههای پروژه مربوط به سرمایهگذاری اولیه (Capex) است که کاملاً طبیعی است و بخشی دیگر مربوط به همین هزینههای (Opex) عملیاتی است.
این هزینههای عملیاتی به هزینههای انتقال شبکه مخابرات و زیرساخت بازمیگردد. هر فرد یا نهادی هم که برای سرمایهگذاری وارد این بازار میشود یک مطالعه اختصاصی انجام میدهد که بعد از راه اندازی شبکه چه میزان از سهم خود را باید مخابرات زیرساخت پرداخت کنند بنابراین به خاطر بالا بودن هزینه انتقال شبکه برای بسیاری سرمایهگذاری در این بخش بهصرفه نیست...ادامه دارد ( https://t.me/webcheen/3168 )...
اخبار مرتبط:
▪بخش اول مصاحبه وزیر ارتباطات
▪بخش پایانی مصاحبه با وزیر ارتباطات
#وزیر_ارتباطات_مشکل_FCP_ها #رفع_اشکال_اینترنت_را_از_ما_بخواهید